Toyota Mirai
De Japanse overheid heeft al zeer riante subsidies belooft bij de aanschaf van een waterstofauto. Toch zijn velen bang dat dit niet voldoende zal zijn om mensen de overstap te doen wagen.

Iedere Japanner die een waterstofauto aanschaft, krijgt gegarandeerd 2 miljoen yen (ruim 14.500 euro) in subsidies. Woont deze Japanner in de Aichi prefectuur (waar Toyota gehuisvest is), krijgt hij er nog eens 1 miljoen yen bovenop. In totaal is dat omgerekend een slordige 22.000 euro, waarmee de 7 miljoen yen (51.000 euro) kostende Toyota Mirai FCV opeens een stuk betaalbaarder wordt.

Maar is een concurrerende prijs voldoende om mensen over te laten stappen naar een waterstofauto? Om de nieuwe technologie een beetje momentum te geven, overweegt de Japanse overheid om de eerste exemplaren gratis uit te delen. Niet alleen dat; de bestuurders mogen dan ook nog eens gratis waterstof tanken en hoeven geen tol op de snelwegen te betalen.

Het klinkt allemaal te mooi om waar te zijn, en wellicht blijkt dat ook zo te zijn en blijft het bij een idee. Desondanks kijken wij met dromerige ogen naar de Mirai. Gratis in een waterstofauto rijden, wie wil dat nou niet? (via Automotive News)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Logisch, want waterstof is peperduur. Ik ga voor een EV met de accu. Waterstofauto’s zijn product van oliebedrijven. Ze willen ons afhankelijk houden van een duur goedje. Stroom kunnen we zelf produceren. Gevaarlijk, denken ze.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.