IM-01
Tachtig studenten van onder andere de TU/e hebben een elektrische raceauto ontwikkeld, die in 2017 moet meedoen aan de 24 uur van Le Mans.

Aangezien er nog geen klassement is waar de InMotion IM01 aan voldoet tijdens de beroemde 24-uursrace, willen de studenten van de Technische Universiteit Eindhoven, Fontys hogescholen en Summa College onder de naam InMotion meedoen middels de zogenaamde Garage 56. Dit is de laatste garagebox in de pitsstraat en die wordt door de organisatie elk jaar toegewezen aan een bijzondere of innovatieve wagen die buiten de reguliere reglementen valt. Eerder reed bijvoorbeeld Nissan met de hybride ZEOD RC mee in Le Mans dankzij deze Garage 56. Volgens InMotion is hun IM01 sneller dan een Formule 1-wagen, maar verbruikt hij slechts de helft van de brandstof.

Behalve een digitaal model van de IM01 zal op de stand ook de eerder ontwikkelde Formule Bio en de gloednieuwe, volledig elektrische formulewagen KP&T IM/e te zien zijn. Deze zal ter plekke onthuld worden door niemand minder dan coureur en Le Mans-winnaar Jan Lammers.

UPDATE: de auto is inmiddels onthuld, meer info hier.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Maar wat was nou de “nUrburgring” rondetijd?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.