Jan Lammers onthult de racer van InMotion op de AutoRAI
De ambitieuze TU-studenten winden er geen doekjes om, Le Mans is het doel.

Vandaag tijdens de persdag van ’s lands grootste autobeurs werd niemand minder dan Jan Lammers van stal gehaald om het geheel wat extra cachet te geven. Op bijgaande foto zien we een ‘exploded view’ van de KP&T IM/e, foto’s van de nog te bouwen IM01 Le Mans-racer en de bekende Formule-Bio.

Over de KP&T IM/e valt helaas nog niet zoveel te melden, maar over de IM01 gelukkig wel. De racer waar eerder al een foto van werd gepresenteerd moet volgens de planning in 2017 aan de start staan van de bekendste endurancerace ter wereld, uiteraard vanuit in de ‘Garage 56′ categorie. Da’s een aparte klasse waarmee de ACO ruimte laat voor vernieuwende concepten in de langeafstandsracerij.

Deze IM01 bevat een keur aan actieve aerodynamica waaronder beweegbare flaps, fans en andere zaken die zoveel downforce generen dat zelfs een achtervleugel overbodig is. Bijkomend voordeel daarvan is natuurlijk aanzienlijk minder luchtweerstand, waar zowel de snelheid als het verbruik bij gebaat zijn.

Doel is dan ook om de race in een straf tempo af te leggen (iets trager dan de LMP1-klasse) en met de helft van het energieverbruik van de snelste auto’s. Ambitieus op z’n minst, maar de ingrediënten zijn aanwezig om dit project op te voet te blijven volgen.

Overigens zal het financiële plaatje natuurlijk nog wel in orde moeten worden gemaakt, maar als we de mannen van InMotion moeten geloven worden er stappen gemaakt. Bovendien is het met het aantrekken van voormalig Le Mans-winnaar Jan Lammers natuurlijk nét wat makkelijker om bij bepaalde personen en bedrijven aan te kloppen.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.