Jan Lammers in de Forze VI
Eerder berichtten we al over de Forze VI, een raceauto die op waterstof rijdt. Onlangs werd deze groene racer getest op de beruchte Nürburgring en dat ging behoorlijk rap.

Pas enkele weken geleden werd de Forze VI uitgelaten op het circuit van Zandvoort. De waterstofracer is klaarblijkelijk in razend tempo ontwikkeld, want onlangs werd de futuristische auto getest op het circuit der circuits: de Nürburgring in Duitsland.

Aan het stuur zat niemand minder dan Jan Lammers, één van Nederlands meest succesvolle coureurs. De tijd waarin hij de Nordschleife rondde lag verbazingwekkend genoeg onder de 11 minuten. Tijdens de test werd een topsnelheid gerealiseerd van 170 km/u.

Lammers was vanzelfsprekend bijzonder positief over de prestaties van de studenten van de TU Delft. 50 studenten werkten alles bij elkaar zo’n 2,5 jaar aan de ontwikkeling van de auto. Overigens is de toch al rappe tijd nog maar het topje van de ijsberg. De Forze VI reed namelijk slechts op half vermogen.

De eerdergenoemde topsnelheid moet dan ook ruimschoots worden overtroffen. Het team mikt op een top van 220 km/u en een tijd van 0 naar 100 km/u in minder dan vier tellen. Bedenk wel: het enige dat uit de uitlaat komt tijdens dergelijke exercities is zuiver water.


Meer lezen over: , , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.