BMW i3
Na het ‘fiasco’ met de Porsche 911 GT3 van Richard Hammond, is het nu de beurt aan James May om het onderwerp van flauwe grappen te worden.

Live op BBC Radio gaf May niet alleen toe dat hij een fan is van elektrische auto’s, hij gaat er één aanschaffen. De keuze is hierbij gevallen op een BMW i3. May: “We weten al lang dat de elektromotor de ideale manier is om een elektrische auto aan te drijven. We ontdekken dat er een ander soort plezier is in het rijden van een EV vanwege de rust en stilte.”

Volgens May zorgen moderne accu’s ervoor dat EV’s eindelijk praktisch zijn, maar de laadinfrastructuur is de zwakste schakel. Hoewel de auto perfect werkt, ligt het probleem nog steeds bij de elektriciteit. Het laden en opslaan ervan zorgt voor een uitdaging, waardoor “je nog steeds vooruit moet denken”.

Dit weerhoudt May er niet van een i3 aan te schaffen. Hij voelt als autojournalist zelfs een soort van verplichting. “Ik wil deel uitmaken van het ‘experiment’. Ik weet niet wat het antwoord is, of dat een auto als de i3 de toekomst is.” Toch heeft hij, voor de zekerheid, gekozen voor een range extender. Voor lange afstanden zal hij nog wel een andere auto pakken, een Ferrari.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

wacht is ff. “We weten al lang dat de elektromotor de ideale manier is om een elektrische auto aan te drijven. ” wil je een elektrische auto aandrijven met een diesel ofzo?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.