Jaguar Vector Racing V20E
Wordt het merk Jaguar een van de grootste voorvechters van elektrische aandrijving?

Het staat onomstotelijk vast dat Jaguar goed bezig is als het op elektrificatie aankomt. De Jaguar i-Pace [rijtest] is een waarlijke concurrent voor de Tesla Model S en X, de nieuwe Jaguar XJ zal verder bijdragen aan het normaler worden van elektrische aandrijving in het hoogste segment. Maar hoe worden de mensen best overtuigd van nut en noodzaak van het verruilen van benzine- en dieselmotoren door elektromotoren? Juist, door te racen.

Dat doet Jaguar met de I-PACE eTrophy en door deel te nemen aan de Formule E. Het is natuurlijk nog mooier als er niet alleen snel wordt gegaan over land, maar ook over het water. Daarom is er nu ook een boot; de Jaguar Vector Racing V20E. Hiermee is een gemiddelde snelheid van 142,6 km/u gehaald, op het Coniston Water in het Lake District in Groot Brittannië. Het traject was één kilometer lang en werd in beide richtingen afgelegd. Een video check je op autojunk.nl.

Naar eigen zeggen is de de ervaring die is opgedaan in de Formule E, waaraan Jaguar al enige jaren meedoet, van belang geweest voor de ontwikkeling van deze elektrische hogesnelheidsboot. Die boot kwam er door de gezamenlijke inspanning van Jaguar Racing, botenbouwer Vector en Williams Advanced Engineering.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.