Jaguar i-Pace
Op die manier kan het merk overleven, juist door onderscheid te maken ten opzichte van de concurrentie.

De Jaguar i-Pace is uiteraard de eerste volledig elektrische Jaguar. Zeker is ook dat de Jaguar XJ volledig elektrisch wordt. Maar dat moet het begin van heel veel meer zijn. Het merk overweegt om uitsluitend nog elektrische auto’s te produceren, waardoor Jaguar weer ouderwets vooruitstrevend kan worden.

Ook bij Jaguar zijn het vooral de crossovers die goed verkopen. Na de F-Pace, is de E-Pace namelijk de best verkopende Jaguar. Uiteraard wil het merk al zijn modellen goed verkopen. Door toplui van het merk wordt ingeschat dat een geheel elektrisch aanbod bestaande uit vier of vijf modellen, goed is voor een verkoop van 300.000 auto’s per jaar, dat wordt gemeld door Autocar.

Topmodel Jaguar XJ zal de concurrentie zoeken met de Tesla Model S en de Porsche Taycan. Als de de Jaguar XE en XF aan het einde van hun levenscyclus zijn uitgekomen, kunnen deze auto’s worden vervangen voor een volledig elektrische crossover, die wat groter moet zijn dan de Audi e-tron. Dat staat rond 2023 te gebeuren. De E-Pace zal verdwijnen en de F-Type krijgt allicht een elektrische opvolger. Dat betekent dat Jaguar van plan is om een heuse, volledig elektrische sportwagen te gaan aanbieden.

Het grote voordeel voor het JLR-concern is dat de ontbrekende uitstoot van de Jaguars ervoor zorgt dat de veel verbruikende Land Rovers en Range Rovers geproduceerd kunnen blijven worden. Voor de 4×4’s volstaat toepassing van 48v-technologie.

Er wordt overigens ook geconcurreerd met Polestar. Dat luxemerk van Volvo komt behalve met plugin hybrides ook met volledig elektrische auto’s. Ook Porsche wil in de toekomst vooral elektrische auto’s gaan aanbieden.

Beeld: Jaguar i-Pace


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.