Nu Jaguar Land Rover uitgebreid onderzoek doet naar hybride aandrijflijnen, wordt het tijd om woord bij daad te voegen. Hiervoor zijn ze wel op zoek naar een andere autofabrikant om samen de Europese emissie-eisen te halen.

Volgens Wolfgang Epple, hoofd van Onderzoek en Technologie, is er al gesproken met andere fabrikanten. Welke dit zijn werd niet gezegd. Het voordeel van een samenwerking, zoals Epple al eerder bij BMW heeft laten zien, is de kostenbesparing. BMW, General Motors en DaimlerChrysler bouwden hun eigen auto, maar gebruikten dezelfde componenten.

Om aan de CO2 doelstelling te kunnen voldoen, zal JLR een groot deel van hun modellen moeten hybridiseren. Voor 2015 moet de gemiddelde CO2-uitstoot dalen naar 164 gram per kilometer. Dit is 34 gram meer dan de hele auto-industrie wil halen, maar volgens JLR zijn hun auto’s nu eenmaal zwaarder. Wel maakt de fabrikant de beste vorderingen van alle automerken. In 2010 was de gemiddelde uitstoot 223 g/km, in 2011 werd dit al gereduceerd naar 206 g/km.

Begin volgend jaar komt er een diesel-hybride variant van de Range Rover en Range Rover Sport op de markt. Deze auto’s zullen 26 procent minder CO2 produceren dan de V6 diesel. Ook de Range Rover Evoque zal worden geĆ«lektrificeerd in het Evoque_e project van de Britse overheid. (Via Automotive News Europe)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.