Jaguar C-X75
En dat is echt heel goed nieuws!

Het Britse merk overweegt volledig over te stappen op elektrische auto’s. Dat zou betekenen dat er nog maar een type aandrijflijn beschikbaar is. Het vergemakkelijkt de keuze en het biedt Jaguar de kans om zich te onderscheiden van de rest. Met de i-Pace heeft Jaguar alvast bewezen een indrukwekkende crossover te kunnen bouwen en voor 2019 staat er een eveneens elektrische Jaguar XJ op de rol.

Vele modellen moeten volgen, waaronder ook een elektrische supercar. Als het aan ontwerpchef Ian Callum ligt dan komt die auto er, dat blijkt uit een interview met Road and Track. Elektrische auto’s hebben momentum, dus is het zeker ook interessant om een sportwagen te bouwen. Een auto die eenvoudigweg snel is, in alle omstandigheden. Dat moet zeker mogelijk zijn, fabrikanten als Tesla en Rimac bewijzen dat zoiets gewoon kan.

Het is volgens Callum wel zaak om de auto niet te zeer uit te laten dijen, de gemiddelde elektrische auto is ronduit zwaar. Ook snelladen moet écht snel zijn. Binnen een kwartier moet de accu vol genoeg zijn om door te kunnen. Iets dat niet onmogelijk is als er meer 350 kW-laders worden geplaatst. Eén van de belangrijkste struikelblokken van de huidige generatie elektrische auto’s wordt niet als een probleem gezien, het rijbereik. Dat moet uitkomen op ongeveer 500 kilometer en is dus ruim genoeg, ook als er een poosje stevig wordt doorgereden.

Tot slot. Hoe moet zoiets eruit komen te zien? Niet als een Lotus Europa. De Jaguar C-X75 geldt als voorbeeld. Een auto uit de James Bond-film Spectre. Dat is het voordeel van video, iedereen heeft de auto met machtsvertoon zien voortjagen op het witte doek.

Foto: tweedehands Jaguar C-X75 via Autoblog


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.