Jaguar XC17
De strijd om de elektrische SUV lijkt nu officieel te zijn begonnen. Na Tesla’s Model X en Audi’s elektrische SUV plannen, komt nu ook Jaguar met ideeën.

Vermoedelijk kiest de Britse autofabrikant voor een crossover als eerste elektrische productieauto, schrijft Automobile op basis van bronnen. Qua uiterlijk kun je denken aan bovenstaande XC17, maar dan een formaatje kleiner. Jaguar moet minimaal 20.000 exemplaren verkopen van de elektrische crossover om winst te maken.

De plannen staan nog in de kinderschoenen, want de Britten vernieuwen eerst de huidige motoren line-up. De V6-motoren worden vervangen voor een zes-in-lijn variant. Dit gaat om zowel de diesel als de benzinevarianten. Aan het einde van 2017 worden de nieuwe verbrandingsmotoren in de Jags geleverd. Hoogstwaarschijnlijk krijgen we voor die tijd meer te horen over de elektrische plannen van Jaguar.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

“Jaguar moet minimaal 20.000 exemplaren verkopen van de elektrische crossover om winst te maken”

En daar gaat het al mis. Wie koopt er nou een Jag die je nergens **snel** kan opladen? Hang zo’n ding aan een CHAdeMO en het duurt ff. Hang em aan een 22kW Type2 en je hebt een baard.
Zonder Tesla SuperCharger achtige technologie, die overal te vinden zijn, is het nut echt beperkt.

Zal wel een laffe plugin hybride worden? En dan pas over een jaar of drie….

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.