Jaguar i-Pace in Waymo-trim
De eerste volledig elektrische auto van Jaguar, zal worden ingezet door Waymo. Zorgt deze zelfrijdende auto voor de werkelijke democratisering van het merk?

Het doet er niet toe of het nu een auto of een vrachtauto is, Waymo maakt het zelfrijdend. Maar zou het niet fijn zijn wanneer aanlokkelijke auto’s autonoom zijn, zowel voor voorbijgangers en inzittenden? Om eenvoudigweg in het oog te springen. Dat is waarschijnlijk de overweging die is gemaakt. Waymo heeft besloten om de komende jaren liefst 20.000 i-Paces in te gaan zitten. In het meest gunstige geval althans. Dat is genoeg om per dag 1 miljoen ritten te rijden. De eerste tests beginnen in de loop van het jaar. Te verwachten valt dat de auto’s aanvankelijk alleen in Amerika rijden.

De Jaguar i-Pace wordt dus autonoom in Google-dienst, dat is zeker. De auto zou ideaal zijn voor stedelijke omstandigheden en maakt een premium experience voor iedereen toegankelijk. Deze Jaguar slaagt daarin beter dan de Jaguar X-type ooit heeft gedaan, want ineens is het wel heel goedkoop geworden om Jaguar te rijden. De snellaadfunctie maakt het mogelijk om de i-Pace haast non-stop in te zetten. De Waymo-trim is overigens duidelijk herkenbaar door een zwaailichtachtige uitstulping op het dak en een bedrijfswagenachtige verhoging. Dat doet toch lichtelijk afbreuk aan het ontwerp.

De toekomstdroom van Waymo is dat er voor elke specifieke vervoersbehoefte een geschikte oplossing wordt geboden. Autonome auto’s om te werken tijdens woon-werkverkeer, waar gegeten kan worden met vrienden of waarin geslapen kan worden. We gaan meemaken of de zelfrijdende (deel)auto de gewoonste zaak van de wereld wordt.

Meer over de Jaguar i-Pace is HIER op Autoblog te lezen.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.