Jaguar Formule E
Jaguar kondigde vandaag haar terugkeer aan naar de wereldwijde autosport. In het najaar van 2016 zal het merk meedoen aan het derde seizoen van de Formule E.

FIA Formule E is ’s werelds eerste wereldwijde single-seater kampioenschap voor elektrisch aangedreven auto’s. Het biedt een mooie gelegenheid voor Jaguar Land Rover (JLR) om de ontwikkeling van toekomstige elektrische aandrijvingen, inclusief motor en accu technologie, te bevorderen. JLR heeft meer dan 8.000 ingenieurs in dienst en is de grootste Britse investeerder in R&D, voor alle sectoren. Het Jaguar Formule E-team zal in staat zijn om te putten uit deze bron van kennis, de ingenieurs van Jaguar Land Rover gaan nauw samenwerken met het raceteam.

Williams Advanced Engineering zal de technische partner worden van het Jaguar Formule E-team. Jaguar Land Rover heeft een lange relatie met Williams, denk bijvoorbeeld aan de samenwerking voor de ontwikkeling van de Jaguar C-X75 plug-in hybride concept car.

Met de deelname willen de Britten hun motivatie tonen op elektrisch gebied. De kennis die zal worden opgedaan tijdens de races en in de tussentijdse ontwikkelingen, zal vermoedelijk worden doorgezet naar toekomstige productieauto’s. Jaguar Land Rover zal zich komend jaar meer van diens groene kant laten zien. Onder andere met de geplande elektrische crossover.

Het team is reeds door de Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) goedgekeurd. Meer details over de Jaguar’s terugkeer naar racing inclusief presentatie, chauffeurs en partners zal worden uitgebracht in de aanloop naar het derde seizoen. Een demonstratievideo kun je al wel bekijken, op Autojunk.nl.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Vet! Nu hopen dat ze ook in de productie durven over te gaan op iets avantgardistischer aandrijftechnieken en dat het niet bij een nieuw wrapje op een bestaande racer blijft.

Toch wel opmerkelijk dat uitgerekend Jaguar aan de Formule E gaat meedoen. Het zijn niet bepaald voorlopers op het gebied van elektrische wagens en/of hybrides. Maar goed, er leuk om te zien dat zo’n merk dit gaat doen!

Waar ik eerst huiverig was voor de toekomst van JLR met de indiase investeerders moet ik zeggen dat ze echt weer wat van maken. Prachtig dat het nu weer echt levende merken zijn…met race team!

Wat wordt de naam van de auto ? E-Type?

In 2016 mogen teams zelfs dingen veranderen aan het chasis: dus er is zowaar een hoop aan de auto van Jag/Williams.
En ik zie dat Robin Frijns zowaar op het podium is gekomen de 2e race; in een auto wat eigenlijk die van het vorige seizoen is.

Daarnaast lijkt het artikeltje meer op een persbericht.

@gregorius: Terechte opmerking over de toonzetting van t artikel. Ik vind de artikelen op Groen7 überhaupt vaak wat al te beknopt en niet erg inhoudelijk.

Saaier dan de formule 1 kan het nooit worden en sowieso technisch helemaal 21e eeuws. En dat van jaguar/laro!

Sport1 heeft het afgelopen raceseizoen van de formule-e uitgezonden, ik moet zeggen daar kan geen slaappil tegen op, wat een duffe vertoning!

Is dat die race klasse met chauffeur of die met afstandbediening?

@norge: Nee, dit is de klasse waar ze halverwege de race van auto moeten wisselen omdat de batterijen op zijn.

Een Land Rover F-E. Die gaat ook vast 60 jaar mee.

Ik dacht racen te zien…
Zie ik Formula E staan…

Yaay! Oh, Formule E. Laat maar…

De formule E, dat is toch net zo iets als een nachtelijk avontuur in je eentje

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.