Jaguar F-Type spy shot 2012
Jaguar Land Rover heeft de modelnaam ‘EV-Type’ geregistreerd voor zowel de Verenigde Staten als Europa. Hiermee lijken de Britten ook mee te willen doen in de markt van sportieve elektrische auto’s.

Jaguar Land Rover moet net als elke andere autofabrikant de CO2-uitstoot van zijn vloot naar beneden halen om aan de strenge eisen te kunnen voldoen. Dit betekent downsizing en hybride rijden, waarvan het laatste al wordt toegepast op de Range Rover (Sport) Hybrid. Wat de Britten betreft blijft het niet hierbij, want zowel wettelijk gezien als de groeiende interesse in elektrisch rijden spoort hen aan om het aanbod met een alternatieve aandrijflijn uit te breiden.

Dit gaat mogelijk gebeurden met de EV-Type. Uitgaande van de naam krijgen we te maken met een elektrische versie van de Jaguar F-Type. Geen vreemde keuze, want de huidige Jaguar F-Type is een afgeleide van de C-X16, een hybride concept die in 2011 aan de wereld werd getoond. Dit zou een mooie concurrent kunnen zijn voor de Tesla Model S, zoals ook een elektrische Range Rover het volgens de geruchten op moet gaan nemen tegen de Tesla Model X.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

EV-Tpe. Rare naam. Laat wel weinig aan de verbeelding over natuurlijk…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.