De carport levert op jaarbasis genoeg stroom voor 10.000 km. Wat niet wordt gebruikt voor de auto, kan worden gebruikt voor huishouden of bedrijf.

De iVVi Solar Carport is een antwoord op de opkomst van de elektrische auto en op de groeiende vraag naar zonnepanelen. Directeur Adrie van Kessel: “Voor energie zijn ze een efficiënte oplossing. De kostenbesparing op energiekosten is aantrekkelijk voor zowel particulieren als bedrijven. En ze passen binnen het streven naar duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maar de aanblik van panelen op een dak is vaak verre van fraai. Bovendien is de draagconstructie van bestaande gebouwen vaak onvoldoende sterk om de panelen aan te brengen.”

Een eerste antwoord vanuit de J.C. van Kessel Groep was het ontwikkelen van mooiere panelen. Die bleken zelfs toepasbaar in een historische boerderij met rieten kap. Annette Zeldenrust (sales en marketing): “De fullblack zonnepanelen zijn aangebracht op de plek waar voorheen donkere dakpannen zaten. Het ziet er perfect uit.” Bij nieuwbouw integreren de architecten van de J.C. van Kessel Groep zonnepanelen in het ontwerp of wordt de draagconstructie zo sterk gemaakt, dat panelen later alsnog kunnen worden aangebracht.

Voor bestaande bouw werd de Solar Carport ontwikkeld als mogelijke oplossing. Ze zijn overal op het terrein te plaatsen en kunnen optimaal gericht worden op het zuiden. De Solar Carport is bovendien toepasbaar op openbare parkeerterreinen. Het concept is niet uniek, wat de J.C. van Kessel Groep kan leveren wel. “Wij hebben de kennis in huis om kleuren en materialen – van staal tot aluminium en hout – aan te passen aan de woning of het bedrijfsgebouw. En we kunnen de carport ‘hufterproof’ leveren voor toepassing in de openbare ruimte.”

Net als voor particulieren is kostenbesparing een belangrijke overweging bij gemeentes en bedrijven. Een aantal bedrijven heeft zich in het zogeheten ‘Energieconvenant’ gebonden aan het terugdringen van energieverbruik. De Solar Carport heeft ook nog andere voordelen. Adrie van Kessel: “Wie met een elektrische auto een parkeerterrein oprijdt, herkent meteen het oplaadpunt. Een bedrijf laat met zo’n carport bovendien zien dat het een ‘groen’ bedrijf is, waarbij maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staat.” Met deze boodschap gaat Annette Zeldenrust de komende tijd de markt op.

Technische kenmerken:

– Lichte draagstructuur met 10 zonnepanelen
– Vermogen van 10 zonnepanelen: 2.500 Wattpiek
– Gemiddelde opbrengst van 2.250 kWh per jaar
– Energieopbrengst voor circa 10.000 km per jaar
– Inclusief omvormer (SB 2100 TL) en oplaadpunt
– Inclusief fundering
– Kleur zonnepanelen: blauw (optioneel zwart)
– Uitvoerbaar in staal (overige materialen op aanvraag)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.