stro
Biobrandstoffen zijn leuk om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te temperen, maar zodra er bruikbare voedselgewassen de benzine- of dieseltank in verdwijnen, zijn de rapen gaar. Italië is het eerste Europese land dat het bijmengen van tweede generatie biobrandstoffen wettelijk verplicht stelt.

Bij tweede generatie biobrandstoffen wordt er afval van de landbouw gebruikt, zoals stro, in plaats van voedselgewassen. De eerste commerciële installatie in Italië werd vorig jaar in werking gesteld en produceert jaarlijks 75 miljoen liter bio-ethanol. De komende jaren komen hier nog eens drie fabrieken bij, die dankzij de nieuwe wet niet om werk verlegen zullen zitten. Vanaf 2018 moeten alle Italiaanse tankstations minstens 0,6 procent tweede generatie biobrandstof bij benzine en diesel mengen. In 2022 wordt dit percentage 1 procent.

In de Renewable Energy Directive van de Europese Unie in 2009 werd vastgesteld dat 2,5 procent van de brandstof die nodig is voor de transportsector bestaat uit tweede generatie biobrandstoffen. Echter, dit percentage werd later naar beneden aangepast tot een niet bindende 0,5 procent.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.