Het korte antwoord is: nee.

Het korte antwoord is: nee. Elektrische auto’s zijn immers ook gewoon auto’s, dus de manier waarop ze verzekerd zijn komt overeen. Maar er zijn wel wat dingen waar je op kunt letten als het gaat om het verzekeren van je elektrische auto. We brengen je graag op de hoogte.

Kies voor korting

Oké, je betaalt meer voor een elektrische auto dan voor een vergelijkbare benzinevariant. Daardoor zou je verwachten dat je ook altijd meer premie betaalt voor de duurzame bolide. Toch is dat niet altijd het geval. Diverse verzekeraars bieden namelijk juist korting op de premie, omdat ze elektrisch rijden willen stimuleren. Hier kun je dus van profiteren!

Allrisk is veilig

Aangezien de meeste elektrische auto’s relatief hoog geprijsd zijn en reparaties ook vaak flink wat kosten, is allrisk verzekeren de veiligste optie. Dan weet je zeker dat je profiteert van een goede service én dat je geen dure reparaties hoeft te betalen na een ongeval. Zelfs als je zelf de veroorzaker bent van de aanrijding.

Je laadpaal is niet meeverzekerd

Tenminste, niet onder je autoverzekering. Dat komt doordat de laadpaal aan of bij je huis staat, waardoor hij onder de opstalverzekering valt. Mocht je er dus schade aan hebben, dan weet je op welke verzekering je dit kunt claimen.

Tip: autoverzekering inclusief pechhulp

Je moet er toch niet aan denken dat je stil komt te staan langs de kant van de weg, omdat je autopech hebt of omdat je accu leeg is. Daarom is pechhulp afsluiten bij je autoverzekering zo’n goed idee. Check ook zeker even of de verzekeraar standaard woonplaatsdekking biedt. In dat geval word je namelijk ook geholpen als je auto met pech gestrand is in je eigen straat of voor de deur.

Reparaties aan elektrische auto’s zijn vaak duur. Zeker als er iets met de accu is, het duurste onderdeel van de hele auto. Daarvoor kun je niet zomaar terecht bij elke garage. Er zijn gespecialiseerde monteurs nodig die precies weten hoe ze je elektrische auto kunnen fixen. Kortom, een goede reden om voor pechhulp te kiezen naast je autoverzekering.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.