Sceptici van elektrische auto’s zullen blijven hameren op de laadtijd van modellen die nu leverbaar zijn. Middels een reguliere 220 Volt-aansluiting duurt het al gauw acht uur voor een accupakket weer vol is, en die drempel is tamelijk groot voor potentiële EV-rijders. Senlladers hebben daar echter maar een uurtje voor nodig en bieden dus uitkomst, maar zijn er nog maar mondjesmaat. Een Zwitsers bedrijf denkt de oplossing te hebben.

Evtec heeft onlangs de MobileFastCharger op de markt gebracht. Een snellader-op-wielen. Hiermee is het mogelijk om auto’s als de Mitsubishi i-MiEV, Nissan Leaf, Citroën C-Zero en Peugeot iOn op te laden met krachtstroom en dat gaat aanzienlijk sneller. Maar dat is ook meteen het nadeel voor particulieren; de snellader uit het Alpenland moet voeding krijgen van een driefasenspanning (400 Volt). De Evtec is dan ook vooral voor bedrijven bedoelt.

Evtec

De MobileFastCharger doet het zes keer sneller dan een normaal oplaadpunt. Met recht een snellader dus. De prijs is met €14.900 wel wat aan de forse kant en de vraag is wanneer er meer van dit soort oplaad-toepassingen op de markt komen. Feitelijk is het niet meer dan een omvormer tussen een 400 Volt-aandsluiting en een universele ChaDeMo-stekker, maar wellicht zitten genoeg bedrijven hier op te wachten.


Meer lezen over:
, ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.