Tuscan Elektromobil
Deze zag je niet aankomen.

Het was ooit een van de eigenaardigste autofabrikanten, zelfs vergeleken met andere Engelse sportwagenbouwers. Maar het merk blijft zichzelf postuum te kunnen overtreffen. Er bestaat namelijk zoiets als een elektrische TVR.

Die komt niet bij de fabrikant zelf vandaan. De elektrische TVR Tuscan wordt aangeboden in Duitsland en is HIER op Autoscout te vinden.

De prestaties zijn jammergenoeg bepaald niet indrukwekkend. Er is een elektromotor ingebouwd met een schamel vermogen van 78 kW (106 pk). Een accupakket zit er nog niet in, maar er kunnen verschillende soorten accupakketten worden ingebouwd die allemaal een capaciteit hebben van ongeveer 18 kWh. Het accupakket van de BMW i3 behoort ook tot de mogelijkheden. De reikwijdte is ongeveer 100 km. De topsnelheid moet ergens tussen de 130 en 150 km/u liggen. Dat kan beslist indrukwekkender.

Een ander nadeel is dat de Tuscan Elektromobil is nog niet toegelaten. Na aankoop moet er dus nog een keuring worden uitgevoerd. De totaalprijs van de auto, inclusief accupakket komt de prijs op ongeveer € 31.000.

Er bestaat trouwens ook zoiets als een elektrische MGB.

Tuscan Elektromobil achterkant
Tuscan Elektromobil interieur


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

mooi gedaan, die noodknop…

Ik ben groot fan van elektrische auto’s en van de TVR Tuscan. Maar de combinatie vind ik maar niks…

Trouwens: 1 van de weinige drag races die de Tesla verliest: https://www.youtube.com/watch?v=kYA4egSYASU

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.