Audi e-tron FE05
Audi is aardig succesvol in de Formule E. Maar is de Audi e-tron FE05 goed genoeg voor een volgende titel?

De Formule E-wagen wordt aangeleverd door de organisatie, maar de teams ontwikkelen de aandrijflijn. Het is dus geen saaie klasse vol raceauto’s die elkaars gelijken zijn. In seizoen 2018-’19 is de wagenwissel overigens afgeschaft. Voorheen was het accupakket niet toereikend om een volledige race te rijden, maar nu kan er ver genoeg worden gereden. Een race duurt 45 minuten.

Het accupakket is afkomstig van McLaren en heeft een capaciteit van 55 kWh, het gewicht is 374 kg. Dat is alleen het accupakket, het minimumgewicht van de racewagen is 900 kg. De motor is goed voor 200 kW (272 pk). Er is echter een overboostfunctie, die kan worden geactiveerd door fans of door over een bepaald deel van het circuit te rijden. Dit moet zorgen voor meer spektakel.

De voltallige teamnaam van Audi is Audi ABT Schaeffler en de Audi e-tron FE05 is nu definitief af. Eerder werd de auto alvast wereldkundig gemaakt. ABT is een erkende Audi-tuner, Schaeffler is de techniekpartner en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling. Gezamenlijk is de aandrijflijn ontwikkeld. Die aandrijflijn bestaat uit de motor, inverter, versnellingsbak en onderdelen van de achterwielophanging, net als de bijbehorende software. Ten opzichte van de vorige wagen is liefst 95 % van de onderdelen van de aandrijflijn nieuw, terwijl het gewicht met 10 % verminderde.

Behalve Audi ABT Schaeffler rijdt ook Virgin Racing met de Audi e-tron FE05.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.