BMW i8 Roadster en Coupe van de huidige generatie
Het lijkt er sterk op. Dat zou meer dan terecht zijn.

Vooral als het op de vormgeving aankomt is de huidige BMW i8 een indrukwekkende auto. Een sportauto die voldoende futuristisch is en niet al te quirky. De keuze voor de aandrijflijn is echter opmerkelijk te noemen, bij een i-model van BMW zal menigeen aan volledig elektrische aandrijving denken. Niets is minder waar in geval van de BMW i8, dat is een doodordinaire plugin-hybride.

De toekomst brengt beterschap. Het lijkt er namelijk sterk op dat de opvolger van de BMW i8 wel een echte ev is. Uiteraard met sportwagenwaardige prestaties. Volgens Autocar neemt de directie van BMW daarover deze dagen een definitief besluit.

Ingewijden melden dat BMW tevens bezig is met de ontwikkeling van een nieuwe elektromotor. Door aanzienlijk hogere rotatiesnelheden, wordt er ook een hoger maximumvermogen gehaald. Of het haast onaardse prestatieniveau van de nieuwe Tesla Roadster of van de reeds bestaande Rimac Concept_One wordt geƫvenaard, kan niettemin worden betwijfeld.

Mocht BMW die strijd niet aandurven, dan kan alsnog voor een plugin-hybride variant worden gekozen. De combinatie van een elektromotor en een potente viercilinder- of zelfs een zescilindermotor is dan het eenvoudigste recept voor veel pk’s. CATL is hoe dan ook de partij die het accupakket levert, de grote vraag blijft voorlopig wat de bijbehorende capaciteit is.

Een nieuwe generatie van de BMW i8 wordt verwacht in 2023.

Beeld: BMW i8 Roadster en Coupe van de huidige generatie


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.