Ionity-snelladers
Dat is nog maar het begin, want de groei zal voorlopig niet ten einde zijn.

Ionity is een samenwerkingsverband. Verscheidene automerken met ten minste één ev in het modelaanbod verzorgen een Europabreed netwerk van ultra-snelladers. Dat gaat met de nodige voortvarendheid, halverwege 2019 stond de teller op 100, inmiddels zijn er al 200 locaties van Ionity met ultra-snelladers. Opladen met een fikse 350 kW is mogelijk. Geen auto overigens die van dat vermogen gebruik weet te maken, koploper Porsche Taycan laadt met maximaal 270 kW.

Er wordt constant gebouwd door Ionity, eind 2020 moeten 400 locaties operationeel zijn. Gezien het feit dat de hoeveelheid ev’s in Europa een onverminderde groei kent, is het zaak dat er voldoende snelladers langs de snelwegen zijn te vinden. Niets zo vervelend als een te beperkt aanbod. Uiteindelijk moet er iedere 120 kilometer een Ionity-locatie beschikbaar zijn. Momenteel zijn vooral Duitsland en Scandinavië rijkelijk bedeeld.

Grote spelers als BMW, Daimler, Ford en de Volkswagen Groep hebben Ionity opgericht. Hyundai en Kia maken sinds dit jaar deel uit van Ionity.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.