Nu het netwerk van laadpunten in ons land progressief verder wordt uitgebreid en steeds meer mensen overstappen op elektrisch rijden, speelt zorgeloos en kostenbewust laden van de elektrische auto een belangrijke rol volgens mobiliteitsaanbieder The New Motion. Daarbij wil de consument een duidelijk inzicht hebben in de laadgegevens.

Overzicht van laadsessies
Via de love to load website van The New Motion kunnen eigenaren van een lolo smart inzien welke laadsessies er bij de eigen lolo smart of met de charge card hebben plaatsgevonden. Daarmee realiseert The New Motion volledige ontzorging van de kostencontrole door eenvoudig inzicht en volledig kostenbeheer van elektrisch rijden. (Je kunt de lolo namelijk ‘verhuren’, en er zo nog een zakcentje aan verdienen.)

Wanneer de lolo smart is geregistreerd op lovetoload.com is het mogelijk om op de website informatie over het eigen oplaadpunt in te zien, alle relevante gegevens over laadsessies worden getoond en de instellingen voor verrekeningen kunnen door de klant zelf geconfigureerd worden.

love to load netwerk

love to load plus
Iedereen met een lolo smart of een laadpas van The New Motion heeft toegang tot lovetoload.com en kan een account aanmaken. Dit is onderdeel van het gratis ‘love to load basic’ abonnement. Met het ‘love to load plus’ abonnement (kosten per maand €4,84 incl. BTW) kan daarnaast gebruik worden gemaakt van meer mogelijkheden, zoals de lolo smart openstellen voor gastgebruik, de stroomkosten thuis automatisch vergoed krijgen door de werkgever, en de mogelijkheid om gedetailleerde rapportages van het lolo- en laadpasgebruik te downloaden in Excel.

Betaald gastgebruik van eigen lolo
Betalen voor laden houdt in dat er bij alle betaalde publieke punten met een laadpas van The New Motion betaald kan worden voor het opladen van de elektrische auto. Daarnaast betekent dit ook dat de eigenaar van de lolo smart (of degene die betaalt voor de stroomkosten ervan) op lovetoload.com kan instellen of hij zijn of haar lolo smart open wil stellen en zo ja, tegen welke vergoeding. Vervolgens zorgt The New Motion ervoor dat deze ingestelde gastgebruikkosten maandelijks automatisch worden uitgekeerd aan de lolo smart-eigenaar.

Zakelijk laden thuis
De zakelijke rijder die thuis een lolo smart heeft kan instellen dat de werkgever de stroomkosten vergoedt. Hij stelt daartoe de stroomprijs in, geeft aan voor welke laadpas (bijvoorbeeld: love to load pas, Multi Tank Card of Travelcard) dit van toepassing is en op welke rekening hij de vergoeding wil ontvangen. De werkgever die betaalt voor de laadkosten van die laadpas, krijgt dan maandelijks een rekening waarop naast de eventuele kosten voor laden bij publieke punten ook deze thuislaadkosten gespecificeerd staan. The New Motion zorgt er vervolgens voor dat deze thuislaadkosten 1-op-1 worden uitgekeerd aan de eigenaar van de lolo smart.

Afsluitend Alef Arendsen, medeoprichter van The New Motion: “love to load is nu met name nog bedoeld voor eindgebruikers, dus de eigenaren van de lolo smart. Naast de gegevens van de eigen lolo smart is nu ook in te zien welke laadsessies er met de eigen charge card hebben plaatsgevonden.”


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.