Model X met gelijknamig kenteken
Omdat er geen fabrikant zo ver is met de ontwikkeling van elektrische auto’s en autonoom rijden.

De laatste tijd rommelde het wat rondom Tesla. Niet was even positief, er werd zelfs een hype vermoed die niet kon blijven duren. Er blijken ook investeerders te zijn die het zonniger inzien. Adam Jonas, analist voor de bank Morgan Stanley bijvoorbeeld. In een gesprek met investeerders zei hij dat Tesla eigenlijk geen deel uitmaakt van de traditionele autoindustrie, maar tot de tech-sector gerekend moet worden. Met daarin reuzen als Amazon, Alphabet (Google) en Apple.

De waarde van Ford, GM of BMW mag misschien worden overtroffen, tegelijkertijd vertegenwoordigt een aandeel Tesla slechts 1/15 van de waarde van één Apple-aandeel. Dat maakt een aandeel Tesla wonderlijk genoeg een schijntje en biedt gunstige groeivooruitzichten. De waarde van de kleinste speler kan gemakkelijk vermeerderen en bovendien neemt Tesla een zeer gunstige positie in. Het is bezig met hiernieuwbare energiebronnen, elektrisch rijden en autonoom rijden. Ook worden verschillende nieuwe vervoersconcepten uitgedacht. Dat alles lijkt het bedrijf aardig future proof te maken.

Afhankelijk van het welslagen van de laatste ideeën van Musk heeft het bedrijf dus zeer weinig te vrezen. Spectaculair is de enorme hoeveelheid projecten van Tesla sowieso. (Via: electrek.co)

Foto: @woerden op Autojunk


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.