Innovam heeft de activiteiten van het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) overgedragen aan ARN (Auto Recycling Nederland).

Het samengaan van beide organisaties is een logische stap in de bundeling van kennis voor verduurzaming van de mobiliteitsbranche. ARN en IvDM werken al enkele jaren intensief samen voor Erkend Duurzaam en andere duurzaamheidsactiviteiten binnen de mobiliteitsbranche.

IvDM richt zich daarbij meer op het rijdende deel; ARN heeft haar focus liggen op recycling en grondstoffenbehoud. Arie de Jong, algemeen directeur ARN:

“De bundeling van deze kennis leidt tot een organisatie die breed inzetbaar is voor duurzaamheidsvraagstukken.”

Stichting IvDM blijft bestaan
IvDM is een stichting die zal blijven bestaan, het bestuur van de stichting zal worden versterkt met andere branchepartijen. De uitvoering van de activiteiten zal geïntegreerd worden in de ARN-organisatie. Voor deze constructie is gekozen omdat IvDM inmiddels goede bekendheid geniet bij diverse stakeholders.

Verduurzaming van onze mobiliteit
Ook in de toekomst zal IvDM zich, vanuit het onafhankelijk kennisplatform, als aanjager blijven inzetten voor projecten in het kader van de verduurzaming van onze mobiliteit. Zo blijft het welbekende Het Nieuwe Rijden programma, met als doelstelling 1 MegaTon CO2-besparing, binnen het portfolio van IvDM.

ARN heeft haar activiteiten de afgelopen jaren fors uitgebreid, waarmee haar expertise op het gebied van duurzaamheid is verbreed. ARN en IvDM hebben beiden een neutrale rol in de markt en worden aangestuurd door een bestuur dat een brede vertegenwoordiging uit de mobiliteitsbranche kent.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.