Zelfs in 2020, wat toch niet het meest zorgeloze jaar uit de geschiedenis is geweest.

Elektrische auto’s worden nog altijd populairder en dat mag niet direct een verrassing heten. In Nederland is 2 % van alle personenwagens een ev. Dat mag weinig lijken, maar het is zo gek nog niet, aangezien de gemiddelde auto hier te lande liefst 11 jaar oud is.

Het aanbod van elektrische auto’s wordt groter, het rijbereik en daarmee de praktische bruikbaarheid neemt toe en er komen steeds meer laadpunten. Niet zelden kan ook aanspraak worden gemaakt op een verscheidenheid aan subsidies. Volgens een rapport van het Internationale Energieagentschap zit de verkoop van ev’s in de lift, een lift die behoorlijk tot grote hoogte stijgt. Het aantal registraties van elektrische auto’s is in 2020 met liefst 41 % gestegen vergeleken met het jaar ervoor. Wereldwijd rijden er 10 miljoen elektrische auto’s rond. Het aanbod aan elektrisch aangedreven busjes, vrachtwagens en bussen is met 1 miljoen exemplaren relatief bescheiden.

De huidige voorspelling is dat het aantal elektrische voertuigen stijgt naar 145 miljoen in 2030, als de overheden er vaart achter zetten en elektrische aandrijving stimuleren kan dat zelfs oplopen naar 230 miljoen voertuigen.

Alle autofabrikanten tezamen bieden momenteel 370 modellen met elektrische aandrijving aan, jaarlijks stijgt dit aantal met 40 %.

Enfin, elektrisch rijden is het heden én heeft de toekomst.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.