Tesla Model 3
Dat staat bepaald niet direct te gebeuren. Want Tesla’s mogen aardig autonoom zijn, robottaxi’s zijn het vooralsnog niet.

Bij iedere Tesla Model 3 wordt een camera in de binnenspiegel gemonteerd, die niet actief is en nog geen enkel doel dient. Waarom het ding er zit is voer voor speculatie. Uit eerdere uitingen van Tesla bleek dat de camera mogelijk gebruikt zou kunnen worden om de bestuurder te herkennen en dan persoonlijke instellingen te doen die het verblijf in de auto te veraangenamen, denk aan een aanzetten van een voorkeursradiozender of een afspeellijst met favoriete muziek, het instellen van de juiste temperatuur of de stand van de stoel, enzovoorts.

Ook het waken over de bestuurder is mogelijk. Ook bij ingeschakelde Autopilot is het de bedoeling dat het verkeer in de gaten wordt gehouden en de verveling niet toeslaat of de afleiding onophoudelijk is.

Nu geeft Elon Musk het verlossende antwoord, de camera is alvast ingebouwd in afwachting van het moment dat Tesla zijn auto’s als robottaxi gaat inzetten. Blijkbaar kan videosurveillance nuttig zijn om (mee) te kijken in de auto en op die manier na te gaan of iedereen goed omspringt met de auto. Het is immers niet de bedoeling dat het interieur verwordt tot een vuilnisbelt. (Via: electrek.co)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.