Interieur van de Tesla Model 3
Vegan. Ook bij auto’s zou het wel eens een dingetje kunnen worden, om het op een wat lelijke wijze uit te drukken.

Ontegenzeggelijk wordt er deze dagen door velen nagedacht over een leefstijl die de consumptie van dierlijke producten een halt toeroept. Dat is nogal breed op te vatten, want niet alleen zorgt een veganistische leefstijl voor een dieet dat wezenlijk verschilt van het gemiddelde eetpatroon, ook over andere vormen van consumptie moet worden nagedacht. Bij consequente toepassing wordt ook leer afgezworen.

Tesla doet doet nu in zijn auto’s. De Tesla Model 3 is vrij van dierlijke materialen; de leersoort die Tesla toepast was al synthetisch en behoort ook het lederen stuurwiel tot het verleden. Eerder al was in de Tesla Model S en X op verzoek een niet-lederen stuurwiel verkrijgbaar. Bij de Model 3 was dit nog geen mogelijkheid, omdat de auto een ander stuurwiel heeft.

Ook de Tesla Model Y krijgt een vegan interieur. Alles voor de duurzaamheid. Iets dat we overigens vaker terugzien in elektrische auto’s. In het interieur van de BMW i3 wordt de hennepsoort kenaf gebruikt als dashboardbekleding en kan worden gekozen voor (niet-vegan) natuurwol. Hyundai past gerecycled kunststof toe voor de deurpanelen van de Ioniq, Renault doet min of meer hetzelfde bij de nieuwe ZOE, maar dan voor de bekleding. Verder is in de Porsche Taycan eveneens een ledervrij interieur verkrijgbaar. (Via: electrek.co)

Foto: interieur van de Tesla Model 3 door @john0129 op Autojunk


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.