Toyota Mirai
Via een website kunnen Amerikanen zich sinds tien dagen inschrijven als geïnteresseerde voor een Toyota Mirai.

Volgens Toyota USA hebben de eerste tien dagen 600 mensen zich serieus geïnteresseerd getoond in de Toyota Mirai. Dat staat in schril contrast met de 50.000 geïnteresseerden voor de eerste Chevrolet Volt, waarvan 20.000 een aanbetaling deden. Nissan wist binnen drie uur 2700 reserveringen voor de Leaf binnen te halen, met 117.000 mensen die zich als geïnteresseerd hadden laten registreren voor introductie van hun elektrische auto.

De belangrijkste reden lijkt wederom de gebrekkige infrastructuur te zijn. Voorlopig wordt de Mirai alleen in de staat Californië verkocht en daar zijn 48 waterstofstations gepland. Tot op heden zijn er echter nog maar twee open. Volgens sommige gebruikers worden deze zo onregelmatig gebruikt, dat je soms wel 20 minuten moet wachten voor je kunt tanken omdat de systemen nog moeten opstarten. Tegen het einde van het jaar moeten er 10 tot 15 stations open zijn.

Dat gezegd hebbende, de vijver waarin Toyota met de Mirai vist, is dus al wat beperkter met slechts één staat. Daarnaast heeft Toyota zich tot doel gesteld dit jaar minstens 700 Mirai’s te verkopen in Californië. De prognoses zijn dan ook een stuk behoudender dan die voor de Volt en de Leaf destijds. Toch kunnen we ons voorstellen dat Toyota stiekem had gehoopt op iets meer interesse in hun revolutionaire waterstofauto.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Respect voor de mensen die de ballen hebben te gaan rijden in dit HONDSlelijke hok…

Oh ja, en waterstof is “a bad idea”. Het concept als geheel rammelt aan alle kanten (kom van je luie gat en google zelf maar waarom)
Los daarvan, dit voertuig heeft twee tanks aan boord met Waterstof, elk onder een druk van 700 bar.
700 bar !!!
Ik weet uit ervaring wat 200 bar lucht in een duikfles kan doen. Ik ga dus never NOOIT in zo’n rijdende bom rijden. Ondanks al het testen etc. heeft een hogedruk tank altijd een zwakke plek. Nee, dit is echt te gek.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.