VW Golf 1 Diesel
Alles wordt op alles gezet om de diesel niet aan zijn rap verslechterende imago ten onder te laten gaan.

De Volkswagen Groep ziet weliswaar brood in een elektrische toekomst – waarin Tesla naar de kroon wordt gestoken – maar blijft tegelijkertijd geloven in de dieselmotor. Door het sjoemelschandaal is het imago van diesel als brandstof er de voorbije tijd bepaald niet op vooruit gegaan. Maar wat Volkswagen betreft is de pad omhoog ingeslagen.

In Nederland heeft ongeveer de helft van de 170.000 auto’s met sjoemelsoftware inmiddels een update gekregen. Volkswagen is ook van plan om sjoemelvrije dieselmotoren van een update te voorzien, zodat ze minder uitstoten. Voor deze Euro 5 en Euro 6 dieselmotoren geldt dat de uitstoot met stikstofoxiden met 25 tot 30 procent kan worden beperkt.

Het plan dat het meest in het oog springt is een inruilsubsidie voor oude diesels. Er wordt extra geld in het vooruitzicht gesteld bij het inruilen van diesels van de VAG-groep die in de Euro 1, 2, 3 of 4 categorie vallen. Zo kunnen de eigenaars profiteren van de nieuwste stand der techniek. Een slooppremie is het niet, dus het is nog maar afwachten wat er met de ingeruilde diesels gaat gebeuren. Wellicht worden de oude en trouwe TDI’s verscheept naar een ver buitenland, om verder te gaan met het uitstoten van schadelijke stoffen. Ook de hoogte van de premie is niet bekend gemaakt.

Volkswagen steekt overigens ook geld in een Duits fonds voor duurzame mobiliteit in steden. In dat fonds zit in totaal 500 miljoen euro.

Foto: VW Golf I Diesel door @wouter070 op Autojunk


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.