Hoe snel rijdt een auto op het licht?

De World Solar Challenge is een tweejaarlijkse wedstrijd voor auto’s die rijden op zonne-energie. De teams bestaan vaak uit studenten van technische universiteiten, waaronder een aantal Nederlandse instellingen. Dit jaar starten er teams van Universiteit Twente, TU Eindhoven en TU Delft. In totaal doen er 40 teams mee uit 23 verschillende landen.

De Nuna7 van TU Delft is er klaar voor

De zonnewagens van de TU Delft finishten al vier keer als eerste op de World Solar Challenge. In 2011 eindigde de Nuna6 als tweede, waarbij de wagen gemiddeld bijna 90 kilometer per uur reed en 95% minder brandstof verbruikte dan een normale auto. Afgelopen woensdag kwam de Nuna7 met gemak door de strenge, technische keuring. Daarmee kon het team in optimale conditie beginnen aan het wereldkampioenschap.

Van Darwin naar Adelaide

De World Solar Challenge ging van start op zondag 6 oktober. De race is 3000 kilometer lang en start in Darwin, aan de noordkust van Australiƫ. Vervolgens wordt het land doorkruist en wordt er op 13 oktober gefinisht in Adelaide aan de zuidkust.

Stella van TU Eindhoven mocht na de kwalificatie als eerste starten, maar Nuna7 van TU Delft pakte de eerste plaats. Een goed begin van de wedstrijd. (Via Greenem)

Greenem world solar challenge infographic


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.