Infiniti Emerge-E
Het Japanse merk doet deze uitspraak tijdens de opening van twee nieuwe showrooms. Toch hoeven we op de korte termijn geen groene Infiniti te verwachten.

Nissan breidt zijn luxemerk steeds verder uit op de wereld en opende recent twee luxe dealers in de Verenigde Arabische Emiraten. Bij dit evenement vertelde Infiniti dat het merk er klaar voor is om met een volledige elektrische auto te komen. De reden dat de Japanners de stap nog niet hebben gezet is dat er simpelweg geen vraag naar is onder de klanten van het luxemerk.

In 2012 toonde Infiniti al een elektrische concept onder de naam Emerg-E. De groene auto diende als proeftuin naar de klanten toe, om te peilen of er uberhaupt vraag is naar een elektrische Infiniti. Nu, drie jaar later, blijkt dat nog steeds niet het geval te zijn en blijft het merk dus stand-by staan met de groene idee├źn. Ondertussen wordt bij Nissan de elektrische techniek gewoon doorontwikkeld voor auto’s, zoals de Leaf. Uiteindelijk kan Infiniti van dezelfde Nissan-plank zijn eventuele elektrische auto bouwen, mocht het zover komen. Als het luxe-merk eenmaal zover is, zal de productie-auto vermoedelijk veel techniek delen met Nissans Leaf.

Voor nu blijft het nog even stil rondom het onderwerp en zal vooral op de achtergrond worden gewerkt aan de ontwikkeling van een eventuele elektrische Infiniti.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Hoezo, geen vraag? Een rechtstreekse concurrent voor de Model S lijkt me niet onmogelijk te verkopen…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.