Je verwacht het niet, een wedstrijdje dragracen met hybrides, maar het is toch gedaan op de Santa Pod Raceway in Engeland. De Infiniti M35h mag zich de snelst accelererende hybride ter wereld noemen.

Een journalist van het Britse CAR Magazine mocht plaatsnemen achter het stuur van de 364 pk sterke Infiniti om een aantal sprints te voltooien. We kunnen ons voorstellen dat de extra power van een e-motor vooral bij dit soort gelegenheden goed van pas komt. Niet dat de 3.5-liter V6 iets te kort komt, maar tezamen met de elektromotor kan de Japanse 5-Serie concurrent wel in 5,5 tellen naar de honderd sprinten. Best snel.

Een afgevaardigde van Guinness World Records zag hoe verschillende keren vanuit stilstand naar het meetpunt 400 meter verder werd gesprint. Gemiddeld was daar 13,9031 seconden voor nodig, en dat betekende een wereldrecord. Of er al een vorig record was is ons niet bekend, maar voorlopig staat het. Hieronder zie je hoe het er aan toe ging op 23 augustus.

Meer informatie over de M35h: Hij wordt aangedreven door een V6-benzinemotor, aangevuld met een elektromotor met een vermogen van 68 pk (50 kW) – een van de krachtigste in een auto. Dit is de eerste keer dat Infiniti deze aandrijflijn van de nieuwe generatie, het Direct Response Hybrid System, toepast. Het gezamenlijke vermogen van 364 pk (268 kW) gaat naar de achterwielen via een versnellingsbak met dubbele koppeling. De combinatie zorgt voor maximale prestaties en efficiency. Louter elektrisch aangedreven haalt de M35h een snelheid van 120 km/u.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

ben benieuwd wat de nieuwe lexus GS zal doen!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.