De Infiniti LE Concept is volgens het luxemerk de volgende ontwikkeling in Infiniti’s zoektocht naar dynamisch, luxueus autorijden op de duurzaamste manier denkbaar. De LE Concept maakt zijn Europese debuut tijdens de Autosalon van Parijs, op 27 september. Daar deelt hij het podium met de eveneens elektrische Infiniti EMERG-E en het hybride productiemodel Infiniti M35h.

“De Infiniti LE Concept is een voor productie bestemde conceptauto. Het meeste van wat je nu ziet, wordt uiteindelijk ook realiteit”, aldus Infiniti-topman Bernard Loire. “Het is te vroeg om te zeggen wanneer en waar het model in de showrooms zal verschijnen. Maar we zijn blij met de recente ontwikkelingen om de verkoop van elektrisch aangedreven auto’s te stimuleren, zoals in Frankrijk de verhoging van de aanschafsubsidie van 5.000 naar 7.000 euro per auto. Het is daarom passend dat de Infiniti LE Concept zijn Europese debuut in Parijs maakt.”

Gastvrij
Met een lengte van zo’n 4,7 meter is de Infiniti LE Concept ruwweg even lang als de Infiniti G Sedan, wat Infiniti’s overtuiging onderstreept dat ‘emissievrij’ niet per se ‘klein’ betekent. En ‘kaal’ evenmin: het interieur past nadrukkelijk bij een luxueuze auto; de stilte van de elektrische aandrijving zorgt volgens Infiniti voor een bijzonder comfortabele rijervaring. De Infiniti LE Concept toont instrumenten en infotainment van de nieuwste generatie, maar omdat dit een Infiniti is, is gastvrijheid – zoals blijkt uit zijn zachte verlichting, uitstekende overzichtelijkheid en uitnodigende openheid – natuurlijk net zo belangrijk.

Draadloos en 160 km
Aan boord vinden we een elektromotor met 136 pk en een maximumkoppel van 325 Nm, dat direct ter beschikking staat. De actieradius bedraagt naar verwachting zo’n 160 kilometer. Het accusysteem bestaat uit een 24 kWh lithium-iondesign met een ChaDeMo DC50kW snellader die het accupakket in 30 minuten voor 80 procent kan opladen. Andere oplaadmethodes worden ook onderzocht, waaronder een draadloos oplaadsysteem aan huis. Dat maakt gebruikt van een spoel die veilig is ge├»ntegreerd in het laadplateau, om de accu via inductie op te laden.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.