Infiniti Q Inspiration
Meer ev’s in het premiumsegment, want dat lijkt momenteel het meest interessante deel van de markt.

Alle merken willen het zijn. Premium. De letters zijn niet direct veelzeggend, wat betekent het nu helemaal; hoogwaardige materialen, baden in luxe en meer van dat al? Is dat meetbaar, liggen er objectieve criteria aan ten grondslag? Niet meteen. Maar als er een ding duidelijk is, dan is het wel dat het om dure auto’s draait.

Het ligt voor de hand dat het aanbod van elektrische auto’s in het hoge segment vrij groot is. Autofabrikanten kunnen laten zien wat ze in huis hebben en het rijbereik is altijd (min of meer) op orde omdat er domweg grote accupakketten worden gebruikt. Eén merk dat zich klaarmaakt voor de strijd is Infiniti, het luxemerk van Nissan. Er komt eindelijk een Leaf voor de gegoede klasse.

Binnen nu en drie jaar wil Infiniti een sportieve, volledig elektrische sedan op de markt brengen. De auto zal worden geproduceerd in China. Dat laatste is geen toeval, elektrisch rijden is daar nogal populair met dank aan een ruimhartig subsidiebeleid. De ev wordt ook echt als zodanig ontwikkeld, dat betekent dat er geen traditionele sedan hoeft te worden verwacht. De Infiniti Qs Inspiration geldt als voorbode, deze auto zal op de Autobeurs van Shanghai worden onthuld.

Het is onduidelijk of de auto ook elders verkocht gaat worden. Wel zet Infiniti op alle markten in op deels elektrisch rijden, er kunnen dus ook veel plugins worden verwacht. Voor Nederland doet dit alles niet enorm ter zake, want jammer genoeg verdwijnt het merk uit Europa. (Via: reuters.com)

Beeld: Infiniti Q Inspiration, een wat ouder concept van het Japanse luxemerk


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

“Over drie jaar”. Dat is bezwaarlijk nieuws te noemen, toch? Tegen dan ziet de wereld er weer helemaal anders uit.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.