Infiniti LE concept 2012
De Infiniti LE is van de plank gehaald en zal alsnog in productie worden genomen.

In 2012 werd ons beloofd dat de LE in 2014 op de markt zou komen, maar toenmalig CEO Johan de Nysschen besloot de ontwikkeling van de EV stop te zetten. Het designen en produceren van compacte, luxe sedans was belangrijker, omdat deze nu eenmaal een groter marktaandeel hebben dan luxe EV’s. Nu De Nysschen bij Cadillac in de directeursstoel zit, heeft het Infiniti-team besloten de oude draad weer op te pakken en alsnog de LE te produceren.

Initieel zou de LE hetzelfde 24 kWh accupakket als de LEAF krijgen in combinatie met sterkere elektromotoren. Nu de ontwikkelingen verder zijn, zal de LE nu ook een groter accupakket krijgen, wat leidt tot een grotere actieradius van minstens 160 kilometer. De mogelijkheid bestaat dat er meerdere accupakketopties aangeboden zullen worden, zodat de klant zelf kan kiezen of zij liever een goedkopere EV dan wel een EV met meer range willen hebben.

De nieuwe LE staat nog steeds op hetzelfde platform als de Nissan LEAF, maar krijgt een compleet andere carrosserie aangemeten (wel nog een 4-deurs sedan?) en een luxer interieur. De LE komt naar verwachting in 2017 op de markt, een jaar nadat de nieuwe generatie Nissan LEAF wordt geïntroduceerd.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.