In Groningen komt het grootste zonnepark van Nederland
We zullen een kleine slag om de arm moeten houden, maar het is zo goed als zeker dat Delfzijl een mega zonnepark krijgt.

Als we het Dagblad van het Noorden mogen geloven, is het een kwestie van tijd voor het grootste zonnepark van Nederland in Delfzijl komt te staan. Het park biedt ruimte voor maar liefst 120.000 panelen op 30 hectare grond met een gezamenlijk vermogen van 30 mW. Da’s genoeg stroom voor 7.500 tot 8.000 gezinnen.

Projectontwikkelaar SunPort Energy krijgt voor de aanleg van het park subsidie van het ministerie van Economische Zaken. Bovendien bestaat de mogelijkheid dat ook energieleverancier Eneco aan het project deelneemt.

Met het eerdergenoemde vermogen zou het nog te bouwen zonnepark maar liefst twee keer zoveel stroom opleveren als het park in Leek, dat tot dusver het grootste van Nederland is. Naar verwachting zal het park bij Delfzijl voorlopig het laatste grote project met zonne-energie zijn in ons land. Subsidies met betrekking tot duurzame energie worden de komende jaren besteed aan windparken.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Als de overheid haar klimaatdoelstelling wil halen zou ze de bouwvergunningen zo moeten regelen dat elk nieuw gebouw optimaal ontworpen is en geplaatst word zo dat er zonne-energie of windenergie mee opgewekt word. Dus nieuwbouwwijken anders inrichten met alleen oost-west georienteerde daken.

Moet alleen MW zijn, m staat voor milli, M voor mega.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.