Opladen
ElaadNL is toegetreden tot het consortium van Nederlandse partijen op het gebied van elektrisch rijden en duurzame energie dat krachten bundelt richting Duitsland.

Het gaat hier om Partners in Business (P.I.B.) e-mobiliteit van Amsterdam naar Berlijn. Door samen op te trekken wordt de adoptie van innovaties, bijvoorbeeld op het gebied van het slim en duurzaam opladen van elektrische auto’s, in Duitsland bevorderd.

Nederland is als land een begrip als het gaat om elektrische auto’s en smart charging. Als kennis-en innovatiecentrum is ElaadNL een van de voorstanders van de alternatieve laadmogelijkheid. Het aanbod van zonne- en windenergie is onregelmatig, net als de vraag naar energie. Overdag, wanneer in fabrieken gewerkt wordt en thuis wasmachines en vaatwassers gebruikt worden, is er veel meer energie nodig dan ‘s nachts.

Door de energie waar niet direct voldoende vraag voor is op te slaan in elektrische auto’s ontstaat een duurzaam stroomnet. De eerste ervaringen worden al opgedaan en zijn positief, maar voor het creëren van internationale standaarden en de adoptie daarvan is internationale samenwerking cruciaal. Buurland Duitsland is een belangrijk autoland en vooruitstrevend met duurzame energie. Steden als Hamburg en Berlijn willen de komende jaren ook grote stappen zetten op het gebied van nieuwe mobiliteit en energie, om zo een voorbeeld zijn voor de rest van Duitsland.

Door samen met Nederlandse bedrijven en overheden op te trekken wordt de kans op succes van een Duitse missie vergroot. Samenwerking bestaat bijvoorbeeld uit gezamenlijke aanwezigheid op belangrijke Duitse beurzen met het prijswinnende Vehicle 2 Holland House en uit concrete Nederlands-Duitse samenwerkingsprojecten.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.