Greenwheels
Sinds deze week is hier een deelauto in gebruik genomen.

Greenwheels heeft in Wassenaar in samenwerking met de gemeente de eerste deelauto geplaatst. Vlakbij de winkels op het Stadhoudersplein aan de Havenkade is daarvoor een gereserveerde parkeerplaats ingericht. Met de inzet van de deelauto reageren Greenwheels en de gemeente Wassenaar op de wens van deelautogebruikers om ook in deze gemeente over een Greenwheels te kunnen beschikken.

Wassenaar kent een groot aantal Greenwheels-gebruikers dat elders in Nederland al veelvuldig gebruik maakt van het inmiddels 1.700 auto’s tellende wagenpark. Nu biedt Greenwheels die mogelijkheid ook in de gemeente Wassenaar zelf. Wethouder Doorn van Verkeer is erg positief over de inzet van de eerste deelauto. Een deelauto zorgt voor een reductie van broeikasgassen. Daarnaast is er minder ruimte nodig voor geparkeerde auto’s. In het Verkeersplan had de gemeente daarom al opgenomen autodelen te willen bevorderen, aldus de wethouder.

Inwoners van Wassenaar ontvangen een tijdelijk gratis starttegoed van 10 euro waarmee ze de nieuwe Greenwheels in hun woonplaats kunnen gebruiken en kennis kunnen maken met het concept van autodelen. Met de inzet van de eerste Greenwheels volgt de gemeente Wassenaar een landelijke trend. Nederland telt momenteel zo’n acht miljoen auto’s die gemiddeld meer dan 23 uur per dag stilstaan. Met een landelijk dekkend wagenpark biedt het bedrijf een auto voor iedereen die zo nu en dan een auto nodig heeft. Gebruikers betalen enkel voor het gebruik van een auto, niet voor het bezit ervan. Ze hebben toegang tot een auto wanneer ze er een nodig hebben en openen die via hun smartphone of OV-kaart.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.