Mercedes B-klasse F-cell bij een Shell-tankstation in Hamburg
Het is een brandstof die (voorlopig) niet alom aanwezig is, maar op een aantal uiteenlopende hoeken van de wereld valt er behoorlijk goed waterstof te tanken.

De grootste aantallen van waterstoftankstations zijn te vinden in de Verenigde Staten, Japan en Duitsland. Een rijtje dat zich logisch laat verklaren. Binnen Amerika is er vooral een voorkeur voor waterstof in Californië, dat is bij uitstek de staat waar een voorliefde is voor meer groene en alternatieve vormen van aandrijving. Japan omdat automerken als Toyota en Honda inzetten op de brandstofcel. Duitsland omdat de autoindustrie aldaar een ronduit belangrijke positie inneemt en het land allicht beter valt te doorkruisen met een door waterstof aangedreven auto dan met een elektrische auto.

In de Verenigde Staten zijn er 39 waterstoftankstations te vinden, waarvan er vier in Californië staan. Duitsland komt op een totaal van 45 publiek toegankelijke waterstoftankstations en kent een vrij stevige bouwwoede. Het voorbije jaar kwamen er 24 van die tankstations bij en er wordt verwacht dat er in Duitsland in 2019 in totaal 100 waterstoftankstations zijn te vinden. Binnen Europa wordt er bovendien gewerkt aan internationale corridors, het moet mogelijk worden om op waterstof van Noorwegen naar Italië te rijden.

Japan heeft in totaal 91 publieke waterstoftankstations. In het land van de rijzende zon is het rijden op waterstof dus vrij eenvoudig. Dat terwijl het in Nederland een uitdaging is, want in ons land zijn er letterlijk maar een paar waterstoftankstations te vinden. (Via: fuelcellsworks.com)

Overzicht van de Duitse waterstoftankstations
Overzicht van de Duitse waterstoftankstations

Foto: tanken van een Mercedes B-klasse F-cell bij een Shell-tankstation in Duitsland


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.