Waterstofbussen in Pau
Alternatieve aandrijflijnen maken ook hun opwacht in het lokale busvervoer.

Waar in het Nederlandse openbaar vervoer vooral wordt ingezet op elektrisch rijden, worden in andere landen andere keuzes gemaakt. Frankrijk neigt meer naar de brandstofcel. In Parijs ging een jaar terug een proef van start met taxi’s op waterstof. Nu is het busvervoer aan de beurt.

In de stad Pau in de Franse Pyrenee├źn komt een nulemissie busroute. Er worden bussen op waterstof ingezet. Nu is het voor wat betreft de emmissie sterk de vraag hoe de waterstof geproduceerd wordt. In de eerste plaats is daar nogal wat energie voor nodig, in de tweede plaats is de productie niet noodzakelijkerwijs duurzaam. Dat kan het gebrek aan uitstoot van de bus zelf nogal ondergraven.

De waterstof wordt in de nabijheid van het tankstation geproduceerd door een ITM Power. Dat bedrijf is verantwoordelijk voor de benodigde elektrolyse en gebruikt daarvoor lokale, hernieuwbare energiebronnen. Energieproducent ENGIE zal het tankstation bouwen.

De bussen komen bij Van Hool vandaan. Het rijbereik is ongeveer 350 km, tanken kost een minuut of tien. De bussen zullen vanaf september 2019 gaan rijden tussen het ziekenhuis en het treinstation van Pau. Ondertussen wordt er ook elders in Europa gewerkt aan bussen op waterstof, met Europees subsidiegeld.

Beeld: een verbeelding van het busstation van Pau in de nabije toekomst


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.