Op het Pauwenpad heeft wethouder Eric Wiebes officieel het nieuwe snellaadpunt voor elektrische auto’s in gebruik genomen. Het door Essent geïnstalleerde punt ligt vlakbij de Wibaustraat, een belangrijke invalsweg naar het centrum. Elektrische rijders kunnen hier hun elektrische auto’s in 30 minuten voor een gedeelte opladen. Dit gebeurt uiteraard met groene stroom.

Meer kilometers voor elektrische taxi’s
Het snellaadpunt helpt Amsterdam bij het halen van de luchtkwaliteitsdoelstellingen. Met de snellader kunnen zakelijke veelrijders, zoals taxi’s, namelijk in korte tijd hun actieradius vergroten met zo’n honderd kilometer. Zodoende kunnen nog meer emissieloze kilometers gereden worden in de stad.

Ook de elektrische taxi’s van Taxi-E en TCA maken gebruik van het snellaadpunt. Jan van der Veer, die voor TCA rijdt: “We hebben nu 10 elektrische taxi’s rondrijden. Met de snellader kunnen we meer ritten maken, maar ook langere. Het vergroot de kansen om van elektrisch rijdende bedrijven een succes te maken.”

Tweede snellader
Het snellaadpunt bij het Pauwenpad is het tweede van Essent in Amsterdam. Het eerste openbare snellaadpunt van Essent staat sinds eind juni op de Europaboulevard bij het Novotel. Per dag laden er nu gemiddeld 5 tot 10 e-rijders hun auto op en het gebruik stijgt nog steeds. Een laadpas voor snellaadstations kost bij Essent € 96 per jaar. Gedurende de eerste maanden van 2012 betaal je € 4 per laadbeurt, daarna € 8. Het punt is ook geschikt voor interoperabele passen van andere aanbieders.

Ook bij Nissandealer Visscher in Zuidoost en bij Tankstation Total bij het Olympisch stadion kunnen e-rijders snelladen.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.