STORM Eindhoven
Het eerste team voor de 80 Day Race heeft zich aangemeld voor een 40.000 kilometer lange competitie verspreid over 80 dagen. STORM Eindhoven gaat de uitdaging aan op een elektrische motorfiets. Michael Bleekemolen en zijn zonen Jeroen en Sebastiaan treden op als ambassadeurs.

De 80 Day Race is gebaseerd op het verhaal van Jules Verne. Het is een race rond de wereld, waarbij alle vormen van transport zijn toegestaan, zolang deze niet gebruik maken van fossiele brandstoffen of een verbrandingsmotor aan boord hebben. De race start in Europa in 2016 en wordt verdeeld in 8 etappes. Tussentijdse stops worden georganiseerd in grote steden, waar ook een kwalificatierace en beurs plaats zullen vinden.

STORM Eindhoven bestaat uit een team van gemotiveerde studenten van de Universiteit Eindhoven. Zij ontwerpen en bouwen hun eigen motorfiets om de wereld mee rond te rijden. Tegelijkertijd laten zij zien dat voertuigen met een elektrische aandrijving leuk en krachtig genoeg zijn om alles aan te kunnen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.