De burgemeester van Londen, Boris Johnson, stelt dat alle nieuwe taxi’s vanaf 1 januari 2018 zonder uitstoot moeten kunnen rijden.

Er wordt van de wagens verwacht dat zij zich uitstootvrij voortbewegen in gebieden waar de luchtkwaliteit het slechtst is, zoals in delen van centraal Londen het geval is. Sinds vorig jaar wordt er ook al gesproken over een Ultra Low Emission Zone in centraal Londen, die in 2020 van kracht moet gaan.

Om taxichauffeurs te helpen en aan te moedigen om de milieuvriendelijkere voertuigen voor 2018 aan te schaffen, wordt er gekeken naar een aantal ondersteunende maatregelen en financiĆ«le opties. Hoewel de Londense taxi’s een iconische verschijning zijn, blijft de vervuiling van met name de oudere modellen een probleem. Johnson ziet het dan ook liever als de evolutie van “the great London cab”, die vandaag de dag al goed op weg is.

Transport for London (TfL) werkt nauw samen met producenten van emissievrije taxi’s – Frazer-Nash, Nissan, Karsan, London Taxi Company en Mercedes – om de “Nieuwe Taxi’s voor Londen” zo snel mogelijk op de straten van de hoofdstad te krijgen, nog voor de deadline van de burgemeester.

Londen heeft met 1.400 publieke oplaadpunten een goed ontwikkeld netwerk, dat in 2018 zal uitbreiden naar 6.000 stuks met gerichte diensten voor taxichauffeurs.


Meer lezen over: , , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.