Wat heeft de toekomst voor StreetScooter in petto, worden de activiteiten voortgezet of is de productie van de elektrische busjes toch eindig?

StreetScooter Work

Eerdere berichten duiden op het laatste. De productie zou worden gestaakt, wat tot direct gevolg heeft dat het einde van StreetScooter in zicht is. Dat wordt nu tot op zekere hoogte ontkracht. Deutsche Post, de eigenaar van het merk, heeft tijdens de presentatie van de jaarcijfers laten weten dat niet wordt gezocht naar overnamekandidaten voor StreetScooter. Dat betekent niet dat de activiteiten wordt gestaakt, ook omdat zowel elektrificatie van de bedrijfsvloot als verduurzaming in algemene zin hoog wordt aangeslagen. Met de verandering van strategie van StreetScooter, is een bedrag van 300 tot 400 miljoen gemoeid.

De Nederlandse importeur Bluekens ziet het zonnig in en meldt dat de levering van de elektrische busjes van StreetScooter onverminderd voortgaat. Gert-Jan Jonker, Business Manager: “Wij geloven in emissievrije stadslogistiek en hebben de afgelopen jaren zeer veel kennis en expertise opgebouwd. StreetScooter blijft vanuit de zero-emission gedachte een van de beste alternatieven.”

Toch ziet G√ľnther Schuh, een van de oorspronkelijke oprichters, volgens Wirtschaftswoche kans om het merk terug te kopen. Schuh is verbonden aan de technische hogeschool van Aken (Duitsland) en is de man achter StreetScooter en e.Go. De aandelen van StreetScooter werden door Schuh in 2014 aan Deutsche Post verkocht.

Het lijkt goed te zitten met de interesse in StreetScooter, voor een stille dood hoeft niet te worden gevreesd.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.