IKEA investeert fors in zonne- en windenergie
De Zweedse meubelgigant gaat met z’n tijd mee en zet stevig in op groene energie.

Over de komende vijf jaar investeert het bedrijf maar liefst 600 miljoen euro in wind- en zonne-energie. 500 miljoen euro wordt besteed aan windenergie, de overige 100 miljoen wordt geïnvesteerd in zonne-energie. Daarnaast wordt nog eens 400 miljoen euro uit de la getrokken om het bedrijf milieuvriendelijker te maken.

Medelijden hoeven we echter niet te hebben met de Zweedse toko. Het draaide in 2014 een omzet van 28,7 miljard euro, wat de forse investering enigszins in perspectief plaatst. Bovendien is het niet de eerste investering die IKEA doet op dit gebied. Vanaf 2009 werd al 1,5 miljard euro in groene energie geïnvesteerd. Zo werden er in de tussenliggende periode 700.000 zonnepanelen geïnstalleerd op diverse bedrijfspanden.

Uitendelijk wil IKEA net zoveel (groene) stroom produceren als dat het verbruikt, wat op zich opmerkelijk is voor een bedrijf met winstoogmerk. Ook is het op de langere termijn natuurlijk de bedoeling dat het winnen van groene energie op de langere termijn weer besparingen oplevert, omdat de elektriciteit niet meer via nutsbedrijven hoeft te worden afgenomen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.