Niet alleen aan de openbare weg, voor de deur van mensen of bij tankstations komen oplaadpunten te staan. Er zijn ook steeds vaker bedrijven de besluiten om oplaadmogelijkheden voor e-auto’s aan te bieden.

De Zweedse meubelgigant IKEA wil bij parkeerplaatsen op eigen terrein oplaadpunten voor elektrische auto’s en plug-in hybrides gaan plaatsen. Inmiddels is het merk hiermee begonnen in de VS en willen ze op deze manier meehelpen aan de wens van consumenten om overal hybride te kunnen rijden. Daarnaast worden er bij 85 procent van de Amerikaanse filialen zonnepanelen geplaatst.

Over die zonnepanelen: in 2010 werd het aantal vestigingen dat deels gebruik maakt van zonne-energie al verdubbelt. Het streven is dan ook om ooit alle gebouwen van IKEA te laten draaien op met hernieuwbare energie. Een logische stap is daarbij om te beginnen met het uitrollen van een oplaadnetwerk voor EV’s en ander voertuigen met een stroombehoefte. Hoeveel oplaadpunten er exact komen is niet bekend. (via Greenbiz)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Mooie actie ,maarre ik begrijp de term hernieuwbare energie niet IVM zonneenergie.

Goed bezig Ikea! Gisteren nog naar de Ikea in Breda geweest en een laadpunt daar zou ideaal zijn. Toch weer ruim 2 uur binnen geweest.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.