Groen rijden
ViriCiti B.V. is een samenwerking aangegaan met Simacan B.V. om een nieuwe online tool te ontwikkelen die het energieverbruik en de besparingen van elektrisch rijden per route voorspelt.

Deze ‘EV Fleet Analyzer’ geeft daarmee inzicht in wanneer het gebruik van elektrische distributie voertuigen rendabel is. ViriCiti en Simacan willen zo de inzet van elektrische voertuigen verhogen.

ViriCiti bezit grote hoeveelheden data aangaande het energieverbruik van elektrische voertuigen (EVs). Simacan is een expert op het gebied van realtime geo datasets en routeplanning. Door de krachten te bundelen zijn de twee in staat een systeem te ontwikkelen dat analyses maakt op basis van zowel interne voertuigdata als data van externe bronnen die invloed hebben op het energieverbruik (verkeersinformatie, weersomstandigheden en hoogteverschillen in het wegennet). De ‘EV Fleet Analyzer’ kan vervolgens een accurate voorspelling maken van het verbruik en de besparingen per route.

Het is helaas niet bekend gemaakt wanneer de routeplanner klaar is voor de EV-rijder. ViriCiti en Simacan zullen de software na ontwikkeling testen bij verschillende distributeurs.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.