Een vrij onbekende speler met enorme ambities. Hoe zal dat aflopen?

Hyzon vrachtwagencombo

Hyzon is een Amerikaanse onderneming en lijkt maar wat graag disruptief op te willen treden, er is beloofd om veel bedrijfsvoertuigen met een brandstofcel aan te bieden. Een klein probleem is dat de ambities er weliswaar zijn, maar het voertuigaanbod is in hoge mate virtueel. De site van Hyzon toont computergegenereerd beeld, op één omgebouwd Nissan-busje na.

Toch zou een zogenaamd memorandum van overeenstemming zijn getekend, met een niet bij naam genoemde partij, voor de levering van 1.000 bussen. Dat klinkt indrukwekkender dan het is, maar alsnog dienen de eerste 50 binnen 12 maanden te worden geleverd.

Daar blijft het niet bij. Orders worden aangenomen, het is de bedoeling dat de jaarproductie geleidelijk oploopt tot 10.000 vrachtwagens en bussen. Er is in ieder geval een eigen brandstofcel ontwikkeld, die goed is voor een vermogen van 370 kW (500 pk). Dat is in enige mate verzachtend, moederbedrijf Horizon Fuel Cell Technologies is opgericht in 2003 en heeft dus relevante ervaring te bieden.

Zou het luchtfietserij zijn, of is Hyzon snel als de bliksem? Nikola heeft zijn waterstoftrucks al enige jaren geleden gepresenteerd, maar die zijn er nog altijd niet. De introductie van nieuwe techniek blijkt vaak verre van gemakkelijk. (Via: cleantechnia.com)


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.