Hyundai Ioniq
De doorlopende prijsdaling zal onvermijdelijk tot een einde komen, aldus het Koreaanse automerk.

De vraag kan worden gesteld of dat in overeenstemming is met een eerder bericht, waarin een onvermijdelijke gang richting een prijsniveau van $ 100 (€ 84) per kilowattuur werd beschreven. Volgens een van de Audi-chefs is het zelfs al zo ver.

De prijzen blijven echter niet eindeloos zakken. In 2020 komt de daling volgens Hyundai tot een eind en wordt een stabiel prijsniveau bereikt. Waarbij er overigens geen uitspraken worden gedaan over exacte kilowattuurprijzen. “Er is niks dat in de goede richting wijst als het gaat om het prijsniveau. Tot op heden zijn de accuprijzen op hoog tempo gezakt, maar dit tempo zal sterk afzwakken of er zal een status quo worden bereikt tegen 2020.”, aldus Lee Ki-sang, senior vice-president van Hyundai Motor.

Er zijn erg veel merken bezig met elektrische aandrijflijnen. Dat vraag naar accupakketten is groot en materialen als nikkel, kobalt en lithium zijn daardoor gewild. Dat alles neemt uiteraard niet weg dat dat de ontwikkeling van (deels) elektrische auto’s van Hyundai en zustermerk Kia gewoon doorgaat. In 2025 moeten er in totaal 38 groene modellen beschikbaar zijn.

Hyundai ontwikkelt zijn accupakketten zoveel mogelijk in eigen huis. Rond 2020 wil het merk solid state-accupakketten kunnen aanbieden. Ook blijft Hyundai inzetten op waterstofaandrijving. (Via: reuters.com)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.