Hyundai Ioniq Electric op snelweg
Het merk doet goede zaken met zijn eerste volledig elektrische auto.

Voor een behoorlijk deel is dat te danken aan een competitieve prijs, de goedkoopste Hyundai Ioniq Electric kost € 32.450. In de elektroautomarkt behoort dat tot de lagere prijsregionen. Voor dat geld levert Hyundai een ruime en comfortabele auto, die met een accupakket met een capaciteit van 30,5 kWh ongeveer 200 kilometer ver komt. Uiteraard zijn er auto’s met grotere accupakketten, maar de Ioniq komt behoorlijk ver dankzij een goede stroomlijn. In Nederland werden er in het eerste kwartaal 201 Ioniqs op kenteken gezet.

Wereldwijd is de auto populairder dan Hyundai had gedacht. Om aan de forse vraag te doen worden de productieaantallen verdubbeld. Dat staat of valt met de beschikbaarheid van accupakketten. Die worden geleverd door LG Chem, dat ook de accupakketten voor de Opel Ampera-e levert. Met een bestelling van slechts 6 à 7 duizend accupakketten zette Hyundai aanvankelijk zuinig in.

De maandelijkse productie van elektrische Ioniqs wordt opgevoerd van 1.200 naar 1.800 exemplaren per maand. Daarvan blijft maar liefst de helft achter in Zuid-Korea. Dat betekent maandelijks 900 stuks voor een aantal Amerikaanse staten, Canada en Europa.

Hyundai kondigde overigens kortgeleden de Kona Electric aan, een elektrische suv met een groot accupakket die wel eens hoge ogen zou kunnen gooien. (Via: elektrek.co)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.